Het hebben van een dergelijke dekking kan in bepaalde situaties een goede zaak zijn. Niet iedereen kan een standaard uitvaartverzekering afsluiten. Degenen met chronische ziekten zoals emfyseem of diabetes, risicovolle beroepen zoals wetshandhavers, brandweerlieden en hoogbouwwerkers, en ouderen hebben vaak moeite om een ​​uitvaartverzekering te krijgen. In die gevallen kan een uitvaart/begrafenisdekking helpen om de kosten van uw laatste uitgaven voor uw dierbaren te compenseren.

Een andere situatie waarin een begrafenisverzekering zinvol kan zijn, is als u de pensioengerechtigde leeftijd of ouder bereikt en u nooit geld hebt gespaard voor uw laatste uitgaven. In plaats van die kosten op uw dierbaren te leggen, kunt u kiezen voor een kleine begrafenispolis.

Zelfs als u een andere uitvaartverzekering heeft, kan het hebben van een aparte uitvaartpolis ervoor zorgen dat al het geld van de levensverzekering rechtstreeks naar uw begunstigden gaat zodat zij ze kunnen gebruiken, in plaats van dat uw uiteindelijke uitgaven tot dat bedrag worden verlaagd.

Nadelen van een uitvaartverzekering
Je hebt waarschijnlijk op zijn minst een paar van de nadelen ontdekt. De hoge kosten van een uitvaartverzekering in vergelijking met reguliere soorten levensverzekeringen kunnen voor velen onbetaalbaar zijn. Sommige financiële experts zeggen dat u uw geld beter op een hoogrentende spaarrekening kunt zetten – of zelfs op uw matras – in plaats van het uit te geven aan maandelijkse premies voor een polis waarvan sommigen zeggen dat het moeilijk is om claims in te dienen.

Ikverzekerhetbeste.nl